Top

Bagajul meu de maternitate

Pe la 30 de săptămâni mi-am facut eu bagajul de maternitate. Așteptasem momentul acesta din prima clipă în care am vazut cele 2 liniuțe pe test. Pregătirea bagajului mă facea să mă simt mai aproape de momentul nașterii iar incărcătura emoțională era fantastică. M. radea de mine și mă întreba dacă nu cumva mă mut la spital, așa de multe îndesam în troller.

imagine 2.PNG

Pe Matei l-am născut la stat, la Municipal. Mă interesasem și stiam cam ceea ce voi avea nevoie să aduc de acasă, atât pentru mine cât și pentru bebe. Chiar dacă mi-am pregătit din timp o listă cu toate cele necesare și am avut grijă să le bifez pe toate, în ziua cea mare au mai apărut, bineînțeles, lucruri care au mai trebuit cumpărate pentru că nu existau în spital (ser fiziologic, perfuzoare, comprese, leucoplast și alte asemenea). Dar asta e altă poveste.

M-am gândit să pun lista mea pe blog ca să fie de folos și altor mame care se pregătesc de naștere.

Descarcă lista de aici. Evident ca am cosmetizat-o cu puțină culoare înainte, că doar nu puteam să o scot în lume plină de mâzgâleli si corecturi așa cum o aveam eu în caietul de sarcină.

Te rog să reții ca acesta a fost bagajul meu și nu tot ce e cuprins în lista mea este general valabil pentru toată lumea. În funcție de locul în care naști (că e la stat sau la privat) sau de ce asigură spitalul sau ce ai nevoie tu personal, această listă se poate modifica.

Îți doresc spor la împachetat și te invit să împărtășești și altor viitoare mămici ce ai pus în bagajul tău de naștere. 

Dacă îți plac articolele mele și vrei să fii la curent cu trucurile care îmi fac viața de părinte mai ușoară, te invit să dai LIKE paginii de facebook cu praf magic.