Top

Nu, nu ești mama perfectă

Dar lasă-mă să te ajut să îți iei de pe umeri haina asta grea pe care ai îmbrăcat-o în momentul în care ai simțit că ai dat greș pentru prima oară.

Vezi tu, dragă mamă, nu există nicăieri pe lumea aceasta mama perfectă.

Nu, mămicile de pe blogurile pe care le citești nu sunt perfecte nici ele. Vedetele de la TV nu sunt nici pe departe mame perfecte. Iar amicele tale care vin mereu aranjate și calme în parc de parcă ar candida la Mama anului, nu sunt nici ele perfecte.

Încetează te rog să te mai încadrezi in tiparele mamelor pe care tu le crezi modele de urmat.

Tu nu ai nevoie să te compari cu nici o altă mamă.

Și știi de ce? Pentru că toate avem luptele noastre de dus și toate facem greșeli. Singura diferență e că unele dintre noi știu să le ascundă mai bine.

Nu îi lăsa pe alții să îți spună cum stă treaba cu parenting-ul și nici să te învețe care sunt cele 10 metode minune prin care vei reuși să crești un copil exemplar. Filtrează toate informațiile prin propria-ți inima de mamă și lasă-te să greșești. Nu mai pierde nopțile certându-te că iar ți-ai ieșit din fire și ai izbucnit de nervi. Ai pierdut suficiente nopți în primii ani de viață ai copilului tău.

Îmi dau seama după cearcănele adânci că nu iți este ușor. Dar vrei să știi ceva? Niciuneia nu ne este ușor. Să crești oameni mici, să îi faci mari și responsabili, să îi educi cu blândețe dar și cu fermitate în același timp, să îi înveți să fie generoși și pregătiți să răzbească în societatea în care trăim este cel mai greu job din lume.

O știi pe mămica aia care mereu vine în parc machiată și aranjată, plutind parcă în loc să meargă? Sau pe mama aia care te tot întreabă de ce copilul tău încă nu știe sa facă logaritmi la 3 ani în timp ce al ei mai are puțin si pleacă la ASE? Dar pe mama aia care își lasă copilul cu muci la nas și mai are puțin si adoarme pe bancă de oboseală?

poza 2.PNG

Sunt convinsă că le-ai întâlnit pe aceste femei cel puțin o dată și că te-ai comparat cu ele. Te rog, pentru binele tau, sa nu mai faci asta! Îți garantez ca și ele au vase rămase de aseară în chiuvetă, ca și tine. Și ele, în singurătatea lor, simt aceeasi teamă de eșec ca și tine. Si toate încercăm să supraviețuim fiecărei zile cam în același fel.

Privește-ți copilul cum doarme liniștit și bucură-te de momentul în care el te-a ales să îi fii mamă.

El simte efortul și zbuciumul tău la fel de bine cum îți simte și teama dar și iubirea. Pentru el tu ești cea mai bună mamă pentru că nu renunți și pentru că te strădui ca mâine să-ți iasă mai bine.

Iubește-te, acceptă-te și iartă-te! Ești puternică, ești frumoasă, ești mamă!

 

Și nu uita să pui și puțin praf magic în tot ce faci!