Top

Nu mai alerga după fericire. Doar fii și atât.

fericire.PNG

Fericirea este sentimentul ideal pentru fiecare dintre noi.

Să fiți fericiți.

Îți doresc multă fericire.

Să ai parte de fericire.

Tot ce îmi doresc este să-mi găsesc fericirea.

De câte ori nu ai spus sau nu ți-ai spus toate urările acestea? Fericirea este un sentiment ideal pentru fiecare dintre noi. Fericirea reprezintă un țel suprem către care fiecare dintre noi alergăm toată viața.

Tot ce facem, tot ce spunem, tot ce gândim se învârte în jurul găsirii fericirii, a acelei stări de bine, de mulțumire sufletească, de liniște, de împlinire. Fericirea reprezintă pentru mulți dintre noi acea stare constantă de îndestulare și de lumină, în care negativismul este inexistent.

În fiecare minut, în fiecare zi a vieții noastre vrem să trăim bine, fără probleme, fără eșecuri, fără întâmplări care să ne perturbe sufletele sau mințile și parcă singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a evita orice ar putea să ne îndepărteze de fericire.

Dar cum e cu fericirea aceasta?

Gândește-te pentru moment la un desert preferat. Ocazia de a avea tot timpul la discreție mai mult din el nu înseamnă neapărat că ești mai mulțumită. Corect? Ba dimpotrivă. Însă atunci când ți se oferă ocazia de a-l savura în tihnă, bucurându-te de fiecare înghițitură, atunci realizezi valoarea adevărată a fiecărei arome din acest desert.

Așa cred eu că stă treaba și cu fericirea. Te poți bucura de ea și o poți prețui cu adevărat doar atunci când nu ai în fiecare zi neapărat soare pe strada ta. Doar cunoscând albul poți recunoaște negrul, doar simțind frica poți prețui pacea, doar întâlnindu-te cu tristețea poți găsi apoi fericirea.

Fericirea ta este în tine. Și atât.

De cele mai multe ori atribuim fericirea cu existenței a ceva sau a cuiva în viața noastră.

Copiii, soții, serviciul, casa sau banii, sănătatea, un premiu anume sau o diplomă, mâncarea din frigider, pantofii noi, toate sunt laitmotive pentru împlinirea noastră sufletească. Atât de mult ne agățăm de lucrurile acestea încât le încărcăm energetic și le donăm fără rezerve toată ființa noastră. Le facem responsabile pentru starea noastră de bine, pentru mulțumirea noastră.

Însă fericirea nu stă în copiii tăi, în soțul tău, în pantofii tai. Fericirea stă doar în tine. Și doar tu ești responsabilă de existența ei în viața ta.

Tu decizi dacă să te bucuri sau nu de îmbrățișările copiilor, de sărutul soțului sau de emoția pe care ți-o oferă noile tocuri. Așadar TU decizi dacă vrei sau nu să fii fericită.

Nu-ți asuma că toată lumea e fericită mereu iar tu nu.

Vedem în fiecare zi la TV sau pe rețelele de socializare oameni fericiți. Oameni care zâmbesc în absolut toate pozele lor, care călătoresc în aproape fiecare weekend, femei cărora nu li se mai văd urmele sarcinilor sau care strălucesc prin toți porii, familii a căror copii câștigă concursuri care mai de care și nu poți să-ți stăpânești parcă acel gând: Ce oameni fericiți!

Oamenii aceștia prin aparență par să aibă viața perfectă, lipsită de griji și de probleme. Însă doar par. În realitate lucrurile stau de cele mai multe ori diferit. În spatele ficărei poze perfecte stă o poveste. Iar povestea aceea are și paginile ei de tristețe. Așa că nu te lăsa influențată de tot ce vezi pe TV sau pe internet. Nu este decât o iluzie, o aparență, o față pe care unii dintre noi aleg să și-o expună. Și nimeni nu vrea să se expună urât, devastat, măcinat de griji, nu-i așa?

Nu mai încerca să fii fericită. Doar fii.

Este în natura umană să vrem să fim fericiți tot timpul, la orice pas. Cine nu ar vrea, nu?

Renunță să mai încerci prin toate mijloacele să fii mulțumită de tot ce te înconjoară, să mai cauți motive pentru care să zâmbești, să speri, să visezi, să descoperi binele. Doar deschide-ți mintea, deschide-ți sufletul, amplifică-ți toate simțurile și lasă-te în voie să trăiești. Să simți cu adevărat și să vezi cum un val de bine, de plăcere, de satisfacție te învăluie la orice pas.

Știu că sună ciudat sau că unele vorbe le-ai mai auzit deja, dar chiar acesta este secretul fericirii. Să fii fericit. Să te bucuri de soare, să miroși o floare, să vezi o stea căzătoare, să-ți dai voie să râzi când cei mici au mai făcut o poznă, să accepți privirea soțului tău pe trupul tău, să îmbrățișezi sau să atingi un copac, să lași ploaia să te ude.

multumire.PNG

Înțelege importanța recunoștinței. În loc să te întristezi din cauza unor lucruri negative pe care le trăiești în prezent, fii mai degrabă recunoscătoare Universului pentru ceea ce te umple de iubire și de bine permanent. Fii recunoscătoare pentru ziua aceasta în care trăiești, pentru lumina care îți intră pe ferestre, pentru ceea ce ai ajuns să experimentezi și pentru ceea ce ai învățat de-a lungul drumului tău.

Fericirea și tristețea sunt precum Yin și Yang.

Ele sunt concepte, forțe primordiale și complementare ce construiesc Universul și nu pot exista decât împreună.

Spre exemplu, în toate poveștile noastre occidentale, ca și în tot ceea ce facem în viața noastră de zi cu zi, vrem ca întotdeauna Binele să învingă Raul, Fericirea să alunge Necazul.

Însă, în cultura orientală, idea fundamentală a existenței este aceea de a armoniza cele două forțe, de a le ajuta să se contopească una în cealaltă, de a le accepta fără a le elimina.

Așadar, nu încerca să eviți tristețea sau supărarea. Îmbrățișează-le ca fiind și ele parte din tine, din viața ta, împacă-te cu ele dar nu le lăsa să te definească, să te conducă. Viața ta ești tu. Cu soare dar și cu ploi, cu momente frumoase și cu dezamăgiri, cu toate experiențele care au fost și care vor să mai vină, dar mai ales cu tot ce alegi tu să primești și să scoți din sufletul tău.