Top

Hai să-ți arăt cum se poate distruge un copil

Cu toții ne iubim copiii și cu siguranță avem cele mai bune intenții pentru ei. Vrem să le oferim tot ce noi nu am avut în copilărie, vrem să-i vedem fericiți, vrem să facem din ei oameni buni pentru societate.

Hai să-ți arăt însă cum se poate distruge un copil, chiar dacă intențiile părinților au fost dintre cele mai bune.

Îi dai copilului tău tot ce își dorește.

Dacă tu nu ai avut în copilărie, măcar el să aibă, nu? Păi pentru cine muncește mama și tata? Cumpără-i tot ce dorește, oricând dorește și nu te frustra atunci când el îți va spune că s-a plictisit de toate și vrea, din nou, altele.

Gătești în casă doar ceea ce îi place copilului.

 
copilul-nu-mananca.PNG
 

Ai observant că de mic refuză legumele și zarzavatul din ciorbă și preferă doar pastele, pizza și cremvurstii. Și dacă doar astea îi plac copilului, atunci doar asta îi dai. Că doar n-o să-l lași să moară de foame și nici nu e bine să forțezi copilul să mănance și altceva.

Îi permiți să fie violent și îi și arăți asta.

Atunci cand a lovit un copil în parc te grăbești să îi cauți scuze în loc să îi arăți unde a greșit. Sigur copilul celălalt i-o fi zis sau făcut ceva și l-a provocat. Nu mai bine să plângă mama altuia decât să plângă mama copilului tău?

Te plângi de educatoare, învățătoare sau profesori în fața copilului.

Ba că-i dă prea multe teme, ba că iar l-a dezavantajat la notă, ba că habar nu are aia să-și facă meseria. Ce nevoie are copilul tău să recunoască competențele celui de la catedră? Tu știi cel mai bine că el e cel mai deștept din clasă, însă e mereu nedreptățit, săracul.  

Nu te obosești să-i dai copilului tău prea multe explicații atunci când are nevoie de ele.

 
praf-magic-blog-asa-vreau-eu
 

Îl reduci din prima la tăcere cu un Pentru ca așa vreau eu!, ca doar tu reprezinti autoritatea. Ce tot atâtea explicații? Cine se crede? Uită că tu ești mama și el copilul?

Insultă-l. Și dacă se poate să ai și public care să vadă cât te strădui tu și cât de tăntălău e copilul tău, atunci e și mai bine.

Când te scoate din sărite, că doar ești și tu om, merită câte un „Ești un prost!”, „Tâmpitule!”, „De nimic nu ești în stare!”. Esti atât de dezamăgit(ă) de mocofanul ăsta mic. Oare cui i-o semăna, fată? Nu te interesează de stima lui de sine. Ce, lui îi pasă de nervii tăi?

Compară-l întotdeauna cu ceilalți copii.

De ce colegul tău a luat 10 și tu ai luat 8? Colegul tău are cumva 2 capete și de asta e mai bun ca tine?”, „Nu înțeleg de ce nu poți. Păi frate-tu la vârsta ta putea s-o facă foarte bine”. Ce nevoie are de încurajare, de încredere în sine? 

Copilul tău nu salută niciodată.

Nu spune nici Buna ziua, nici La revedere. Când vă întâlniți cu cineva pe stradă î-l scuzați că ăsta micu e cam timid și nu vrei să se simtă forțat să fie politicos. Ai citit tu undeva că nu e bine să-i obligăm pe ăia micii să facă ce nu vor, chiar dacă asta implică și politețea. Tu așa ai înțeles și vrei să fii un părinte model.

Pune întotdeauna nevoile copilului tău mai presus de nevoile tale sau ale partenerului.

Atunci când petreceți doar voi doi câteva minute și vine copilul să-ți ceară atenția, lasă totul deoparte (adică pe soț) și fugi la copil. Joacă-te cu el, fii clovnul lui, petrece timp numai cu el. Soțul e legat de tine prin căsnicie și știi sigur că te va aștepta câțiva ani până când va pleca cel mic la facultate. Bagi mâna-n foc că va avea răbdare, că doar e om însurat. În plus, trebuie să înțeleagă că a fi mamă înseamnă să te dedici 100%  copilului și că orice altceva pică pe locul 2,3,7,100.

Dacă îți plac articolele mele și vrei să fii la curent cu trucurile care îmi fac viața de părinte mai ușoară, te invit să dai un LIKE paginii de facebook cu praf magic.