Top

4 jocuri pentru copiii de toate vârstele, inventate pentru zile de stat în casă

E prea urâtă vremea sau din motive de varicelă (sau alte contagioase) nu puteți ieși afară la joacă?

Am mai vorbit despre cum să alungi plictiseala copiilor cu ajutorul cutiei antiplictiseală, însă astăzi vreau să vă ofer câteva idei de jocuri inventate de către husband pentru distracția copiilor noștri în vremurile de stat în casă:

1. Nimerește și adună punctele

Se iau 4 capace de la cutiile cu puzzle-uri si se nutează în interiorul lor un anumit număr de puncte. Se așează cutiile pe jos și se improvizează o linie de la care jucătorii pot arunca și nimeri capacele de carton.

Jucătorii se așează la linie. Au voie să arunce fiecare de 4 ori. La finalul setului de aruncări se adună și se notează punctele. Puneți o limită de puncte (30, 50 sau câte vreți) până la care vreți să jucați. Cine atinge primul limita a câștigat.

Noi am folosit Stikeezii pentru aruncare, dar puteți încerca și cu capace de la sticle de plastic sau nasturi puțin mai mari. Nu vă recomand mingiuțe pentru că acestea sar și nu se vor opri unde doriți. În locul capacelor de la cutii puteți folosi cutiile în sine, castroane sau chiar oale.  

2. Ghicește melodia

A fost la TV în urmă cu niște ani, un concurs de ghicit melodii fredonate doar cu „la-la-laˮ de către cineva care le asculta în căști. Vă amintiți?

Noi am adaptat puțin concursul după nevoile noastre. Fiecare dintre participanții la joc purta căștile și fredona și ceilalți trebuiau să ghicească. 1 melodie ghicită = 1 punct.

 
jocuri-pentru-copii.png
 

Am avut voie să selectăm din Youtube doar cântecele pentru copii. Le-ar fi fost imposibil copiilor mei să-și dea seama de alte melodii pop sau rock celebre, însă dacă voi aveți copii mai mari puteți încerca.

3. Ascunde obiectul

Se ia una bucată jucărie (să nu fie ceva foarte mic și greu de găsit, dar nici ceva foarte mare ca să nu poată fi ascuns) și se pitește pe undeva prin casă de către un jucător. Fiecare jucător are voie, când îi vine rândul, să ascundă acel obiect.

Voi stabiliți câte puncte primește cel care găsește obiectul dar și limita de puncte până la care vreți să vă jucați. Puneți ca regulă de la început unde e voie să ascundeți obiectul și unde nu.

4. Unde am ascuns Stikeezii?

În perioada aceasta, cei de la MegaImage oferă stickeezi (mega popz) la fiecare 50 de lei cheltuiți sau la anumite produse semnalizate la raft. Vedeți promotia aici dacă vă interesează. Cred că și la Lidl a fost o astfel de promoție acum ceva timp. Oricum, dacă aveți aceste jucării lipicioase prin casă, iată un joc inventat de M. aseară ca să distreze copiii:

Un jucător are voie să lipească stickeezii doar pe mobila dintr-o singură cameră. În timpul acesta, ceilalți jucători stau intr-o altă cameră. Cel care lipește stickeezii are la dispoziție 1 minut să o facă, iar cei care trebuie să-i caute au 3 minute pentru asta. Puteți seta timpul pe telefonul mobil sau pe cronometrul de gătit.

Câți stickie-și ai găsit atâtea puncte primești. Noi am jucat cu 7 bucăți că atâtea aveam prin casă.

 
jocuri-cu-stiekeez
 

Vă recomand să îi lipiți pe mobilă, la vedere, undeva unde pot ajunge și copiii. Nu în cutii, nu sub sau printre alte obiecte, nu sub pat. Stabiliți asta ca regulă de joc.

 Mulțumesc husband pentru veselia pe care ai creat-o în casă cu jocurile acestea. Copiii noștri au râs cu lacrimi și dureri de fălcuțe ore bune. Se pare că și tu ești deținător de praf magic, pentru că știi să faci bucurie în jurul tău fără prea mare efort.

Vă recomand și vouă să încercați aceste jocuri. Dacă nu functionează, atunci puneti-le să ruleze Frozen a mia oară. Știți deja că nu aveți cum să greșiți cu asta.

Profitați de momentele în care stați în casă și jucati-va împreună cu piticii voștri. Peste ani, când se vor face mari, nu-și vor aminti ce curat era la părinții mei acasă ci cât de bine vă distrați cu toții.

Dacă îți plac articolele mele și vrei să fii la curent cu trucurile care îmi fac viața de părinte mai ușoară, te invit să dai LIKE paginii de facebook cu praf magic.