Top

Când ai copii mici pregătirea de-acasă nu se potrivește niciodată cu socoteala din târg

degete incrucisate.PNG

Astăzi a fost o zi din aia în care Eva, fiica mea cea mică, nu a fost în apele ei.

Ruxandra Luca ne-a invitat în formulă de 3 (mama și copiii) să filmăm un material pentru Prietenii de la 11. Filmarea avea să fie la ora 15, o oră la care Eva în mod normal ar fi trebuit să doarmă, însă m-am riscat și am plecat cu ea de-acasă fără să-și fi făcut domnișoara siesta de prânz.

Am lăsat-o să doarmă mai mult dimineață și am pregătit-o emoțional pentru ce avea să se întâmple astăzi. I-am zis că vom merge într-un loc în care mami se va întâlni cu o prietenă și că vom vorbi, vom râde și vom petrece un timp frumos împreună, așa, ca între fete. I-am mai explicat și că la întâlnirea noastră va fi și un domn cu o cameră de filmat care va înregistra ce vom face noi acolo și că filmarea va fi dată la televizor.

Eva este foarte încântată de televizor. Experiența pe care a trăit-o la emisiunea Totul pentru dragoste a trezit în ea niște chestii uimitoare și în același timp amuzante pentru noi, adulții din jurul ei. Îi place să se privească mai mult decât înainte în oglindă, dansează și cântă prin casă de parcă ar fi la tv și mereu mă întreabă când mai mergem la „misiuneˮ (adică la emisiune). Așadar, fetița mea când a auzit că vom merge la filmare a fost peste măsură de încântată.

Nici nu știți însă ce încântată am fost eu. Simțeam că totul avea să meargă strună, că Eva nu va face tantrumuri, că va colabora frumos cu camera și cu Ruxandra, că va fi în elementul ei de vedetă. Ba chiar am întrebat-o ce va spune dacă Ruxandra o va întreba ceva.

O să zic că sunt o fetiță foate fumoasă si foate cuminte mami.

Și așa a și fost. Însă doar până am ajuns acolo. De îndată ce camera a început să înregistreze Eva mea și-a schimbat dispoziția și a devenit o vedetă plină de fițe. La propriu.

Și-a ridicat fustița în cap, și-a zburlit părul, a început să se prelingă pe canapeaua pe care stăteam.

Mami, vreau să mă joc pe telefon. Mami, nu vreau să mai vorbești.

Mami, ia-mă în brațe. Nu, nu vreau să vorbesc nimic. Și nici să filmez.

Și nu, nu vă grăbiți să mă judecați vă rog și să credeți că am pus copilul într-o situație incomodă emoțional pentru el. Ba chiar deloc. Nu, Eva voia să fie în centrul atenției însă dorea să facă asta într-un mod specific vârstei ei: făcând tot ce mama i-a zis acasă să nu facă.

Eva, când vom fi acolo te roagă mama să fii cuminte. Să nu te cerți cu fratele tău și să fii fetiță cuminte, da? Te roagă mama să nu începi cu smiorcăielile, ok?

Da mami. POMIT!

...

Într-un final am terminat filmarea cu bine. Eva a participat și ea, însă doar atât cât a dorit ea și în felul în care i-a plăcut ei. A refuzat să răspundă întrebărilor Ruxandrei și s-a ascuns pe după mine rânjind totuși în colțul gurii. Am avut noroc cu fratele ei mai mare care a salvat situația și care, fără niciun fel de trac, a vorbit în fața camerei de filmat.